Behandelingen

Studio Mooj

Het aanbrengen van permanente make-up, ook wel PMU genoemd, is een verantwoordelijk vak. Goed aangebrachte make-up laat je gezicht stralen. Om Permanente Make-up goed te kunnen aanbrengen, is een goede opleiding en ervaring zeer belangrijk. Mijn kennis en vaardigheden bepalen uiteindelijk het resultaat van je behandeling.

Behandelingen

Het zetten van wenkbrauwen, lipliner en eyeliner bestaat afhankelijk van de persoon uit 2-3 behandelingen. Het pigment dat tijdens de eerste behandeling in de huid wordt gebracht, zal na 1 maand ongeveer 30% van zijn kleur verliezen. Daarom kan het zijn dat je een derde keer dient te komen voor een mooi eindresultaat. Iedere huid reageert namelijk anders. De twee nabehandeling zijn inbegrepen bij de prijs. Daarna is het essentieel om de permanente make-up bij te blijven houden. Dat kan natuurlijk gewoon bij Studio Mooj, de specialistische schoonheidssalon in Landsmeer.

De kleur kiezen

Voorafgaand aan het aanbrengen van permanente make-up wordt er eerst gekeken naar je huidtype. Heb je een warm of juist een koel huidtype? Vervolgens kijken wij naar je haarkleur, de kleur van je ogen en naar je persoonlijke wens. Daarna kijken wij welke kleur permanente make-up het beste bij je past.

Redenen voor permanente make-up

Er zijn veel redenen om permanente make-up te nemen, namelijk: 

  • je sport veel;
  • je hebt geen zin of tijd om veel werk van je make-up te maken;
  • je hebt geen wenkbrauwen;
  • je hebt blonde haartjes en wimpers;
  • je hebt een ziekte of bent behandeld met chemotherapie, waardoor je geen haar meer hebt

Je ziet, er zijn zeer veel redenen voor het nemen van permanente make-up. Het meest belangrijke doel van PMU is dat je jezelf er beter door gaat

PMU wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn het belangrijkste deel van ons gezicht. Onbewust drukken wij onze gedachte en emoties uit met onze wenkbrauwen. Daarom is het van groot belang om goed gevormde wenkbrauwen te maken die gelijk zijn, op de juiste plaats zitten en bij de vorm van je gezicht passen. Immers bepalen je wenkbrauwen de uitdrukking van je gezicht. En als je permanente make-up aanbrengt, heb je daar zelf invloed op. Kies bijvoorbeeld voor de schaduwtechniek of hairstrokes.

Variaties: Permanente make-up voor wenkbrauwen kent de volgende variaties: schaduwtechniek en hairstrokes.

Schaduwtechniek

Denk hierbij aan het effect van een poederige wenkbrauw, vergelijkend met wanneer je een wenkbrauwpotlood of poeder aan hebt gebracht. De shadow techniek oogt zacht en is compacter dan de luchtige hairstroke. Want wanneer deze techniek op de juiste wijze met de juiste pigmentkleur wordt aangebracht, is het een prachtige methode om een wenkbrauw te perfectioneren. Bij deze methode ontstaat er onder de wenkbrauwhaartjes een soort schaafwond, die er na genezing in stukjes afvalt. Daardoor zijn de wenkbrauwen na de behandeling een stuk lichter van kleur. Omdat de gehele huid onder de wenkbrauw is behandeld, zal er na genezing te zien zijn dat de kleur nog niet overal egaal is. Na 4 weken volgt er een perfectiebehandeling om deze lichte plekjes verder in te vullen.

Hairstrokes (pigmenteren met haartjes)

Bij deze techniek worden er fijne streepjes in de huid gekrast in de kleur en vorm van haartjes en haargroeirichting. Eenmaal mooi gezet, moet je goed kijken of de haartjes echt zijn of niet. Bij alleen hairstroke-wenkbrauwen is de wenkbrauw licht doorschijnend doordat tussen de strokes de huid nog te zien is. Na de genezing van een eerste behandeling is vaak de scherpte van de strokes een stuk minder, waardoor er ook nog een perfectiebehandeling nodig is. Door de genezing laten na ongeveer een week kleine korstjes los, waardoor je pas na een week of drie het resultaat ziet. Na in totaal 4 weken genezing is deze wenkbrauw na te behandelen. Om meer diepte in de wenkbrauw te krijgen, kan er met een andere kleur pigment worden gewerkt. Zo creëer je een natuurlijke look en meer diepte in de wenkbrauw. Daardoor wordt deze techniek en combinatie ook wel de 3D wenkbrauw genoemd.

PMU lippen

Hoe ouder je wordt, hoe bleker de kleur van je lippen wordt. Tevens vervagen de contouren, wat resulteert in een onregelmatige liplijn. Op den duur zullen de lippen ook hun volheid verliezen. Met een permanente lipliner, lipliner met shadow of fullips ga je deze verschijnselen tegen. Door middel van deze methodes worden perfect ogende lippen verkregen, zonder het gebruik van een tijdrovend lippotlood of lippenstift. Voor diegene die altijd graag een natuurlijke liplijn willen is deze vorm van permanente make-up de ideale oplossing.

Lipliner

Een lipliner voorziet de mond van duidelijke contouren, met een natuurlijk ogend resultaat. De kleur wordt namelijk zo dicht mogelijk bij je eigen lipkleur gekozen.

Lipliner met shadow

Dit is een ingeschaduwde lipliner waarbij eerst de liplijn wordt aangebracht en vervolgens met een schaduwtechniek de binnenkant van de contourlijn wordt ingekleurd. Grote oneffenheden kunnen hierdoor ook worden gecorrigeerd. Het zachte verloop van de lijn maakt deze methode subtiel en natuurlijk.

Fullips

Deze methode is ideaal voor lippen met te weinig kleur en omvat het volledig inkleuren van de lippen.

lippen2