Nazorginstructies voor permanente make-up

Nazorg PMU

Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig voelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om je zorgen over te maken en het hoort bij het genezen van de behandeling. Om de PMU behandeling zo optimaal mogelijk te laten genezen en het mooiste resultaat te krijgen, raad ik de volgende adviezen als nazorg instructies aan:

De behandelde huid dient gedurende 3 tot 4 dagen droog te worden gehouden. Let op dat je géén water, bodymilk, lotion en make-up op de behandelplaats aanbrengt. De eerste dagen zullen er hele kleine korreltjes op de huid ontstaan; dit zijn minuscule korstjes. Laat je huid deze zelf afstoten en krab ze er niet af om littekens te voorkomen.

De eerste week na de behandeling dien je ook niet onder de zonnebank te gaan en ook de natuurlijke zon zo veel mogelijk te vermijden. De afstoot van pigment zal gedurende de 3e en 4e dag plaatsvinden en de kleur minder intens maken. Indien de nazorginstructies nauwkeurig worden opgevolgd, zul je hier vrijwel geen hinder van ondervinden en zal de huid zich probleemloos herstellen. 

Raak de permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen om infecties te voorkomen. Dep het behandelde gebied alleen met een schone tissue schoon en probeer het zoveel mogelijk droog te houden. Druppel geen wond- desinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond en plak geen pleisters of gaasjes over de behandelingsplaats.

Voor de beste genezing en om de pigmenten niet te laten vervagen is het beter om 5-10 dagen niet te sporten, naar de sauna en/of het zwembad te gaan. Zweet (zout) trekt namelijk de pigmenten eruit.

Vermijd zoveel mogelijk (wat mogelijk is) de eerste zeven dagen direct zonlicht of zonnebank licht. Probeer in de toekomst als je in de zon gaat de PMU te beschermen door deze met factor 30 of hoger in te smeren.

Het is beter om geen chemische peeling gedurende zes maanden na de pigmentatie te gebruiken. Daarnaast is het ook af te raden om Retinol houdende (Vit A) producten of peelingen te gebruiken op de PMU gedurende 30 dagen na de behandeling.

Voor de lippen: maak geen gebruik van whitening tandpasta en smeer de eerste 5 dagen voor het tandenpoetsen de lippen in met vaseline. Beter is om pittig eten te vermijden en geen heet drinken te nuttigen. Drink de eerste uren na de behandelingen door een rietje. Wenkbrauwen Nadat de wenkbrauwen gepigmenteerd zijn raden wij je aan om tijdens het zonnen een factor van 30 of hoger te gebruiken. Zo blijft de kleur langer mooi. Doe dit pas na de 3-4 dagen, omdat de behandelplaats droog moet blijven.

Lippen

Heb je regelmatig een koortslip en de lippen laten behandelen? Dan helpt het volgende advies een koortslip te voorkomen, maar ook te genezen! Neem 3 dagen voor de behandeling L-Lysine en Vitamine C-Ester in. Bij voorkeur van de merken Solgar en Orthica. Afhankelijk van de ernst en frequentie van de koortslip, kun je variëren tussen de 1000 mg en 4000 mg per dag, per voedingssupplement. Neem de voedingssupplementen samen in op een nuchtere maag. Ongeveer 7 dagen na de behandeling kun je hier eventueel mee stoppen. Wij adviseren je ook om de eerste 12 uur na de behandeling geen hete dranken te drinken.